סידור פנימי של ארונות המטבח – איך תעשו את זה נכון?
המטבח הוא לב הבית ולכן הוא אחד החדרים השימושיים ביותר על ידי בני המשפחה, אז איך כדאי לסדר את ארונות המטבח בצורה הנוחה והיעילה ביותר עבור כל בני הבית?
המטבח הוא לב הבית, וככזה הוא אחד החדרים השימושיים ביותר על ידי בני המשפחה בכל שעות היממה. הפעולות המרובות הללו מצריכות פתיחת ארונות, הוצאת כלים ומצרכים, ניקיונם לאחר השימוש והחזרתם למקום.
כיוון שכך, סידור פנימי של ארונות המטבח הוא חיוני לא רק כדי לשמור על חלל מסודר ומאורגן, אלא גם כדי לייעל את השימוש בכלים השונים ולהפוך את השימוש בו לקל ונוח.
כדי לסדר את המטבח בצורה הנכונה והמתאימה, יש להתייחס לבני המשפחה והשימוש שלהם במטבח, למבנה המטבח הקיים ולמיקום כלי החשמל הגדולים – מקרר, כיריים, מדיח ומיקרוגל. בנוסף, יש להתייחס לפעולות השכיחות ביותר הנעשות בו.
ארונות עליונים וארונות תחתונים
במטבחים רבים ניתן למצוא ארונות עליונים וגם ארונות תחתונים אשר מפרידים ביניהם משטח העבודה, הכיור, הכיריים וכדומה. בארונות העליונים לרוב נמצא שני מדפים ומעלה, דבר שהופך אותם לנגישים הרבה פחות. המדף התחתון בארונות אלו נוח לשימוש על ידי בני נוער או מבוגרים והוא אינו נגיש לילדים, שכן המדפים הגבוהים יותר מצריכים לרוב שימוש בשרפרף, כיסא ואפילו סולם קטן.
לפיכך, כאשר מארגנים את המטבח מומלץ לאחסן את הכלים הפחות שימושיים, כגון כלי פסח שבהם משתמשים פעם בשנה, כלי חשמל שאינם שימושיים או אפילו ממתקים וחטיפים, במדפים אלו. גובהם הוא יתרון כפול, שכן הילדים אינם מגיעים אליהם והמקום מושלם גם עבור אחסון החפצים שאינם בשימוש יומיומי.
כדי לנצל באופן אופטימלי את הארונות העליונים, ניתן לתלות בתחתית הארונות ווי תליה ולתלות עליהם אביזרים קטנים כגון מספריים, מגבות מטבח, תחתיות לסירים חמים ואפילו מחבתות.
ארונות תחתונים לעומת זאת יכולים להיות מנוצלים עבור כלים שצריכים להיות נגישים מאוד, כגון: כלי האוכל, קערות ותבניות אפייה, כלי חשמל קטנים וכדומה.
איך מסדרים את מגירת הסכו"ם?
מגירת הסכו"ם היא לרוב מגירה רחבה ושטוחה מיתר המגירות כדי לאפשר נגישות טובה יותר לכלי הסכו"ם השונים. לעיתים יש במטבח שתי מגירות כאלו כאשר באחת מניחים את הסכו"ם ואילו השנייה משמשת כמקום אחסון עבור כלים גדולים יותר כגון: כפות ההגשה, מצקת, תרווד, כפות עץ וכדומה.
אירגוניות למגירות הסכו"ם יבטיחו כי כל הסכו"ם שלכם ללא יוצא מן הכלל יישאר מסודר ומאורגן. באופן זה יהיה לכם קל יותר לראות את הכלים השונים ולשלוף אותם בקלות יתרה בעת הצורך.
בנוסף, הארגוניות מסייעות במניעת תאונות אשר עלולות להתרחש אם הסכינים מתערבבות עם שאר הכלים ויש בבית ילדים אשר משתמשים במגירה.
גישה נוחה למוצרי המזון במזווה
ישנם מטבחים שבהם ארון המזווה מכיל מדפים ואילו באחרים יש דווקא מגירות נשלפות. זוהי דרך מצוינת לאחסן את כל מצרכי המזון היבשים בארון אחד. האתגר הוא לאפשר גישה נוחה לכל המוצרים, לשמור על סדר כך שניתן לראות אילו מוצרים קיימים ומה חסר, וכן לדאוג לכך שמזון לא יתפזר בארון, ילכלך אותו ואף ימשוך אליו חרקים.
אחת השיטות הטובות ביותר היא שימוש במגוון קופסאות אחסון למזון בגדלים שונים. ניתן לבחור בקופסאות בצבעים שונים כדי להפריד בין סוגי המזון השונים, אפשר להניח אותן זו על זו כך שהמקום ינוצל גם לגובה וגם לשים בקופסה אחת גדולה את כל העודפים של אריזות המזון שנותרו כמו אורז, פתיתים או פסטה.
השיש הוא שטח האחסון הגדול ביותר
בכל מטבח יש שיש שאף הוא יכול להיות מנוצל כשטח אחסון. חלקו הפנימי של השיש, זה הקרוב לקיר, לרוב אינו בשימוש בזמן העבודה כיוון שהוא רחוק ולכן ניתן להניח עליו קופסאות לאחסון לחם, מדף תבלינים, מכשירי חשמל קטנים ועוד.
כאשר מארגנים את המטבח חשוב להתייחס דווקא לחפצים שנמצאים בשימוש רב וכדאי שיהיו נגישים ובהישג יד. את החפצים הללו מומלץ להניח קרוב יותר, למשל בקדמת הארון, כך שניתן יהיה לשלוף אותם בקלות. יש לתת את הדעת לילדים בבית, ולארגן את המטבח כך שלא תהיינה סכנות עבורם, ושיוכלו לפתוח ארונות או מגירות ללא חשש.
בעיקר חשוב לזכור כי בית, ובעיקר המטבח שבו, הם דינמיים ומשתנים ללא הרף. ושתמיד ניתן לסדר ולארגן מחדש את המטבח בהתאם לצרכים ולנוחיות שלכם ושל כל בני הבית.